Kámen se všemi svými charakteristickými vlastnostmi, jako je krásná kresba, přírodní vzhled, škála barevností a v neposlední řadě originalita každého vyrobeného kusu jsou nenahraditelnou součástí Vaší domácnosti.
Žuly jsou hlubinné, vyvřelé horniny,které jsou tvrdé a odolné proti klimatickým podmínkám, takže jsou vhodné prakticky pro jakékoliv ať vnitřní, tak venkovní použití.
V interiérech vyniká především leštěný povrch, který působí velmi noblesně, ale používají se i hrubší zajímavé povrchy, jako je smirkovaný, nebo kartáčovaný.
Pro externí použití ať už schodů či dlažeb se povrch tryská buď celý, nebo částečně. Při této povrchové úpravě se zachová přírodní barva a kresba žuly, ale docílí se požadavku protiskluzu.
Spousta lidí si myslí, že žulové schody budou klouzat, budou chladné a drahé. Je tomu opravdu tak?
Žulou se dají vytvořit jak jen schodové nášlapy, tak i podhledy a sokly. Životností, kde hlavně vyniká otěruvzdornost a tvrdost převyšují schody vyrobené z tvrdého dřeva při ceně, která je vyrovnaná, ale trvanlivostí, a barevnou stálostí se s žulovým schodištěm nelze srovnávat.
Jelikož se jedná o přírodní materiál a díky velkému množství barevných odstínů se hodí do každého interiéru, tak exteriéru, kde bude nepřehlednutelnou ozdobou.
Díky velkému důrazu na bezpečnost, nabízíme různé druhy povrchových úprav, vytvoření více typů protiskluzových pásků, tak aby splnily svůj účel a perfektně zapadaly do celkového díla.
Při zvažování realizace žulových schodů nás můžete kontaktovat a nechat si vysvětlit podrobné informace.
Výhody:
Žulová kuchyňská deska, to je:
|
DRUHY HRAN. |
Každá hospodyně jistě ocení, že přímo na pracovní desce může krájet maso, zeleninu, odkládat rozpálené nádobí, naklepávat atd. Je to materiál, který vyniká vysokou tvrdostí, odolává vysokým teplotám a nevadí mu různé chemikálie používané v domácnosti.
Nesmíme zapomenou ani na to, že je to přírodní materiál, který svou barevnou pestrostí zajistí, že každá deska je svým způsobem originál.
Ke kuchyňským deskám nabízíme také originální žulovou soupravu paličky na maso s válečkem na nudle, která dodá celému kompletu to správné grády.
Výhoda těchto pomůcek je především v jejich trvanlivosti, váze ( na váleček nemusíte tolik tlačit, nelepí se těsto ) nepočítaje noblesní vzhled.
Grilování na kameni je stále více v kurzu. Obecně se totiž o grilování hovoří jako o nezdravé přípravě pokrmů, která se spojuje s přepálenými tuky a tedy i s karcinogenními látkami (a jejich negativními důsledky na náš organismus). Grilování na kameni disponuje však zásadní výhodou: potraviny díky kameni nepřicházejí do kontaktu s ohněm, jsou totiž umístěny na grilovacím kameni. Tuk neodkapává a nepřepaluje se. O dalších výhodách si můžete přečíst na následujících řádcích.Chutné a zdravé pokrmy
Přestože potraviny nejsou přímo vystaveny kouři, zůstává jejich charakteristická vůně a chuť zachována. Dalo by se říci, že pokrmy z grilovacího kamene mohou být ještě o něco chutnější. Neměly by se totiž připálit ani vysušit. Grilování na kameni si tak může vyzkoušet úplně každý. Zejména začátečníky a kuchyňské amatéry mile překvapí jednoduchost celého grilování.
Další velkou výhodou, kterou se grily s kameny mohou pochlubit, je možná kombinace nejrůznějších surovin. Vše můžete lehce rozmístit na plochu, kterou grilovací kámen disponuje. Většinou se jedná o obdélník či čtverec o velikosti několika centimetrů. Grilované potraviny nemusíte napichovat na jehly, pouze je rozmístíte na grilovací kámen. Také nehrozí, že vám při grilování něco propadne do ohně.
Možnosti využití grilovací kamenů jsou velmi rozmanité. Kameny se dají zkombinovat s elektrickými, plynovými i klasickými grily, krby nebo ohništi. Rozpálí se během deseti až patnácti minut a vy se tak prakticky okamžitě můžete vrhnout na přípravu pohoštění.
( kliknutím na obrázek zvětši )
© Kamenictví Gamar